Siirry sisältöön

Hoivatie rakennuttaa sijaishuoltoyksikön Haukiputaalle

14.11.2022 | klo 08:45

Hoivarakentajat rakentaa Hoivatielle uuden 14-paikkaisen sijaishuoltoyksikön osoitteeseen Asemakyläntie 4, Haukipudas. Kooltaan 734 m2 lastensuojeluyksikkö rakennetaan kotimaisesta hirrestä vähähiilisesti ja aistiystävällisesti. Rakennuksen lämmitysmuotona on maalämpö ja sen energiaomavaraisuutta tukee 10 kWp aurinkovoimala. Toimivat ja terveet tilat luovat hyvät puitteet toiminnalle.

– Työskentelymme lähtökohtana on vahva lasten osallisuus ja mahdollisuus vaikuttaa omiin asioihinsa sekä yksikön toimintaan. Rakennuksen suunnittelutyötä on tehty yhteistyössä kokemusasiantuntijanuorten, työntekijöiden ja Hoivarakentajien kanssa. Uusi rakennus ja sen yksityiskohdat aina tilaratkaisusta materiaalivalintoihin palvelevat lasten turvallista ja kuntouttavaa arkea, toteaa Hoivatien toimitusjohtaja Tiina Haanpää.

Sijaishuoltoyksikön rakentaa Hoivarakentajat Oy, joka on Suomen kokenein hoiva-alan hirsirakentaja ja keskittynyt vastuulliseen rakentamiseen.

– Iloitsemme yhteistyöstä, jossa pääsemme rakentamaan aistiystävällisen kodin lapsille ja nuorille yhdessä Hoivatien kanssa. Tämä lasten ja nuorten koti on hirsirakennuksena vähähiilinen ja lisäksi lämmitys- ja energiamuodoiltaan huomattavan energiatehokas, kertoo Hoivarakentajat Oy:n toimitusjohtaja Tarmo Kemppainen.

Rakennushanke on aloitettu maatöillä, ja yksikön toiminta käynnistyy syyskuussa 2023. Nyt rakennettava sijaishuoltoyksikkö on toinen Hoivatien lastensuojeluyksikkö Haukiputaalla. Nuortenkoti Aurora Haukipudas toimii Martinniemessä.

Lisätietoja
Tiina Haanpää, toimitusjohtaja, Hoivatie Oy, tiina.haanpaa@hoivatie.fi, 050 422 2313.
Tarmo Kemppainen, toimitusjohtaja, Hoivarakentajat Oy, tarmo.kemppainen@hoivarakentajat.fi, 044 556 9935.

Hoivatie rakennuttaa sijaishuoltoyksikön Haukiputaalle