Siirry sisältöön

Hoivatie avaa lastensuojeluyksikön Ouluun

01.12.2022 | klo 08:38

Hoivatie avaa lähiaikoina Oulun Heinäpäähän sijaishuollon erityisyksikön, joka tarjoaa kuntoutusta ja hoitoa kodinomaisessa ympäristössä 9–14-vuotiaille lapsille. 7-paikkainen Aurora Heinäpää on Hoivatien toinen Oulussa sijaitseva lastensuojeluyksikkö sijaishuollon perusyksikkö Aurora Oulun lisäksi.

– Kaikki alkaa olla valmista. Olemme saaneet rekrytoitua kokeneen ja motivoituneen moniammatillisen tiimin lastensuojelun ja terveydenhuollon osaajista. Tilatkin on jo saatu sisustettua. Odotamme vielä toimilupaa Valviralta. Kun lupa saadaan, niin olemme valmiina lapsia varten, kertoo Aurora Heinäpään palveluvastaava Hilla-Mari Kyllönen.

Aurora Heinäpään henkilökunta on erikoistunut kuntouttamaan ja kasvattamaan lapsia, joilla voi olla neuropsykiatrisia haasteita, tunnesäätelyn vaikeutta ja kiintymyssuhdehäiriöitä. Kasvatuksessa huomioidaan lasten yksilölliset tarpeet ja kuntoutumista tukee turvallinen suhde ohjaajiin.

– Strukturoitu ja säännöllinen arki sekä jatkuvasti saatavilla ja läsnä olevat turvalliset aikuiset tarjoavat lapsille tasapainoisen kasvuympäristön. Koulunkäynti, arjen taitojen harjoittelu ja harrastukset tulevat rytmittämään arkeamme, Kyllönen sanoo.

Hoivatien lastensuojelupalveluissa osallisuus ja toiminnallisuus kuuluvat vahvasti sijaishuoltoyksiköiden arkeen. Mahdollisuus vaikuttaa omiin ja sijaishuoltoyksikön yhteisiin asioihin on jokaisen lapsen oikeus.

Aurora Heinäpäässä lasta tukee omaohjaajapari, joiden tärkein tehtävä on luottamus- ja kiintymissuhteen rakentaminen lapsen ja aikuisen välille. Lapsi ja omaohjaajat työskentelevät yhdessä, jotta lapsi löytää omia vahvuuksiaan ja arjen taidot vahvistuvat.

– Omaohjaajatyöskentelyllä vahvistetaan lasten toimintakykyä, omatoimisuutta, omien tunteiden tunnistamista ja hallintaa sekä sosiaalisia taitoja. Lapset saavat myös tiivistä tukea koulunkäyntiin, Kyllönen kertoo.

Aurora Heinäpää sijaitsee Oulun Heinäpäässä, keskustan välittömässä läheisyydessä. Keskeisen sijainnin vuoksi koulut, monipuoliset harrastusmahdollisuudet sekä julkinen liikenne ovat erittäin helposti saavutettavissa.

Lisätietoja:

Palveluvastaava Hilla-Mari Kyllönen
044 4931 406, hilla-mari.kyllonen@hoivatie.fi

Hoivatie avaa lastensuojeluyksikön Ouluun